انواع رنگ ساختمان

 ساده ترین و ارزان ترین کاری که برای زیبایی هر ساختمان میتوان انجام داد نقاشی یا رنگ کردن آن است.مطالب زیر اطلاعات اولیه را جهت این کار در اختیار شما میگذارد. و به اصلی ترین موضوع یعنی انواع رنگ ساختمان می پردازد.

انواع رنگ هایی که میتوان برای نقاشی ساختمان انتخاب کرد:

1. رنگ روغنی براق بسیار رنگ براقی است و سطحی بسیار صاف و شفافی دارد. و نور را منعکس میکند. به همین دلیل اگر از این رنگ استفاده کنید جزعی ترین تحدب یا تقعر در دیوار که البته وجود آن در هر دیواری طبیعی است کاملا مشهود خواهد شد.سطح دیوار توسط گچکار و سفید کار ساخته شده و صاف میشود.اگر گچکار سطح دیوار یا سقف را دقیق و کامل شمشه رویی نکند ، شما هنگام تحویل گرفتن کار از روی تهدب یا تقعر دیوار متوجه نخواهید شد. نقاش ساختمان برای رفع این ایراد فقط میتواند رنگ مات بسازد. معمولا نقاش های ساختمان رنگ روغنی براق را با رنگ روغنی مات مخلوط میکنند و رنگ نیمه مات میسازند. در ادامه توضیح داده خواهد شد...

2.رنگ روغنی مات نیز یکی از انواع رنگ ساختمان است که پس از خشک شدن مات میشود.اگر گچ دیوار ناهمواری داشته باشد رنگ مات آن را مخفی نگه میدارد.

3.رنگ روغنی نیمه مات با مخلوط کردن شماره یک و دو (رنگ براق و مات) حاصل میشود که معمولا نقاش های ساختمان رنگ روغنی را با براق مخلوط میکنند، تا ضمن حفظ قابلیت شستشو ، تحدب و تقعر سطح دیوار کمی مات و کمی براق باشد. نسبت مخلوط کردن رنگ مات و براق به تجربه نقاش و جنس رنگ بستگی دارد. نقاش ها برای رنگ کردن دیوار های صاف تر و هموار تر رنگ روغنی براق بیشتری استفاده میکنند.

4. رنگ پلاستیک  از انواع رنگ ساختمان و رنگی بدون بو و حلال آن آب است و قابل شستشو نمیباشد و در برابر کثیفی آسیب پذیر است.به همین دلیل معمولا فقط برای سقف و جاهای دور از دسترس استفاده میشود.

5. رنگ مولتی کالر نوعی رنگ کلاسیک است ،سنتی و جدید که نیاز به حلال آب نداشته و با افشانه پیستوله به دیوار پاشیده میشود. بوی بدی ندارد و در مدت ده الی بیست دقیقه خشک میشود. قابلیت شستشوی رنگ مولتی کالر کمتر از رنگ روغنی است، چون مواد تشکیل دهنده رنگ مولتی برگرفته از رنگ پلاستیک است. این رنگ بیشتر برای درب حیاط و کابینت های آشپزخانه و دیوار های آسیب دیده که به جای شستن دیوار دو سال یکبار آن را رنگ میکنند استفاده می شود. از نظر ظاهری براقیت کمتری نسبت به رنگ روغنی و حتی نیمه مات دارد. و به همین دلیل تحدب و تقعر سطح دیوار را به خوبی و صد در صد موج و ناهمواری را میپوشاند. مولتی کالر دارای تنوع بسیار زیادی است و به دلیل وجود برآمدگی هایی که از خودش بر روی دیوار یا غیره به جا میگذارد، سطح آن در صورتی که بعد از چند سال بخواهیم دوباره از رنگ های روغنی استفاده کنیم کارمان بسیار سخت میشود. زیرا در نقاشی ساختمان باید سطح آن را 3 الی 4 بار بتونه کاری کرد.

6. رنگ اکریلیک نوعی رنگ جدید با بو و بدون بو است و در آب حل میشود و با غلطک اجرا میشود. قیمت رنگ اکریلیک در حدود رنگ روغنی است ولی قابلیت شستشوی آن کمتر از رنگ روغنی میباشد.اجرای آن در زیر کار ، دو تا سه بار رنگ پرایمین و در آخر برای شکل کار دو تا سه بار رنگ اکریلیک کشیده میشود.

7. رنگ کنیتکس با پیستوله اجرا میشود و به دلیل زبری سطح آن در برابر کثیفی آسیب پذیر است ، سرعت اجرای زیاد و بوی کمی دارد. در انواع رنگ اکریلیک و حلال در آب وجود دارد. کنیتکس های روغنی و اکریلیک قابل شستشو هستند و بیشتر برای نما و راه پله استفاده میشود. در صورت استفاده از کنیتکس برای فضاهای داخل منزل، اگر بعد از چند سال بخواهید دوباره از رنگ های روغنی استفاده کنید، کارتان بسیار سخت تر خواهد شد. زیرا نقاش سطح آن را باید سمباده کاری 180 و چهار الی پنج بار بتونه کاری کند.

8. رنگ رولکس همان کنیتکس است، فقط با این تفاوت که یک لایه سطحی از دانه های رنگی روی آن اجرا می شود.

9. رنگ بلکا نوعی الیاف است که در آب مخلوط میشود و بدون نیاز به زیر سازی به غیر از موردی که زیرکار رنگ پلاستیک باشد. با ماله به دیوار کشیده میشود و به دلیل جنسش در برابر رطوبت مقاوم است و بیشتر برای دیوار هایی به کار می رود که رطوبت و ایراد زیادی از زیر کار دارد. رنگ بلکا عایق حرارتی مناسبی است . سطح رنگ بلکا با الیاف پارچه ای و از رنگ هایی موجود میباشد که از جمله رنگ های هفت رنگ و دوازده رنگ و به صورت تکی اجرا میشود.

 

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال